Natsvømning - Bording svømmeklub

Gå til indhold

Hoved menu:

Natsvømning

Arrangementer mm

Natsvømning d.24/8 – 25/8 2013

Fra Lørdag kl. 18.30 til søndag kl. 9 har vi holdt Bording svømmeklub årlige natsvømning for de store svømmere. Som vi har tradition for, startede vi med en omgang Beach volley ball. Nok mest fordi, det plejer vi jo!
Da vi havde taget et par omgange, var alle dog klar til at komme i vandet, for nu skulle der ske noget.
Ikke alt var ved det gamle, da der til årets natsvømning var mulighed for at invitere en ven med, hvilket blev taget godt imod af flere” vandhunde. ”De deltog selvfølgelig på lige fod med vores store svømmere, og gjorde det rigtig godt.

Til forskel fra de tidligere år hvor vi hovedsalig har svømmet distance mærker, prøvede vi i år også at tage nogle af dansk svømmeunions mærker til børn og unge inden for livredning. Så vi har svømmet med tøj på, dykket efter dukker og øvet forskellige former for bjærgning, samt snakket baderegler, alarmering og hjerte lunge redning. Da mærkerne inden for livredning kan tages på forskellige niveauer, var der udfordringer til alle. Det betyder at vi alle kunne tage hjem med nye erfaringer og forhåbentlig kan vi være med til at øge sikkerheden fremover.

Sidst på aftenen/ natten var der mulighed for leg og hygge på badet, men ikke mindst i bassinet. Det viste sig hurtig, at de fleste havde mod på nye udfordringer, da der var mulighed, for at se om de kunne holde balancen i en havkajak. Så der blev roet forlæns, baglæns, øvet styretag, støttetag samt lavet mange halve grønlændervendinger, for at komme ud af kajakken.
Så klokken blev halv 2 om morgenen inden soveposerne kom i brug.

Der blev til årets natsvømning svømmet 13 850 meter distance svømning samt taget.
2 stk. Livredning 1, 2 stk. livredning 2 og 10 stk. livredning 3 aquachamp mærker.

Skrevet af
Søren JensenSe flere billeder under galleri 2013
.....................................................................

Natsvømning 24-8 2012
Der blev til årets natsvømning svømmet 31.300 meter

Maja svømmede 6000 meter
Anne svømmede  5750 meter
Nikoline svømmede 5000 meter
Ida svømmede 3250 meter
Laura svømmede  3100 meter
Cecilie svømmede  3000 meter
Emma svømmede  2000 meter
Simone svømmede 1000  meter
Emilie svømmede  1000 meter
Josefine svømmede 800  meter
Frederikke svømmede 400  meter


Se flere billeder under galleri 2012
.....................................................................


Natsvømning 26-6 2011

Det stod på ren hygge, den aften hvor der var nat svømning. Det hele startede med en omgang Beach volley ball. Da vi havde taget et par omgange, ville vi alle svømme. Vi var i alt 9 svømmere. Sofie Kempel, Frederikke Poulsen, Cecilie Salomonsen, Emma Engelbreth, Maja Salomonsen, Emil Engelbreth, Josefine Poulsen, Mette Larsen og Sine Maagaard. Efter et par timer havde alle svømmet det de ville. I alt blev der svømmet: 13.125 m. Men derefter stod det på pølsehorn og kage.
Efter alle havde spist pølsehorn og kager fik 7 af svømmerne en ide. Vi ville lave en film. Vi havde fundet en meget lille bænk og Sofie satte sig der under, og så ville vi lave en film om de 3 bukkebruser. Klokken ca. 23:30 blev dyret skubbet i vandet og Sofie, Frederikke, Cecilie, Emma, Emil og Mette hoppede i vandet og klatrede rundt på dyret. Klokken ca. 01:30 gik alle i bad. Efter det stod det på varm kakao, chips og snolder. Der blev grinet, snakket, hygget og fjolret.
Men efter det, ville vi alle bare sove. Vi lagde os til rette, men vi kunne ikke stoppe med at grine og fjolle, til sidst faldt vi dog i søvn.
Om morgen da vi blev vækket. Skyndte alle sig ud for at få badetøjet på, og hoppede så i vandet.
Da vi kom op af vandet igen, fik vi morgenmad og vores diplomer. Vores forældre hentede os, og vi fik sagt farvel til hinanden.
Det var en god oplevelse.

Skrevet af Cecilie & Frederikke JDette års natsvømning har været over fedt! Vi svømmede men vi ville også hygge så vi svømmede ikke så meget. Dem der nok svømmede længst var to piger der svømmede 2200 meter. Frederikke Poulsen og Emma Engelbreth.  Vi var ni svømmere: Mette Rosenkvist, Cecilie Salomonsen, Josefine Poulsen, Signe Maegaard, Emma Engelbreth, Frederikke Poulsen, Emil Engelbreth, Maja Salomonsen og Sofie Kempel. Når vi kom op af bassinet var der pølsehorn og kage vi kunne spise af. Om aftenen lavede vi skuespil ’’Den lille buggebruse’’ J det var grineren og der blev taget mange billeder  

Skrevet af Josefine Poulsen og Maja Salomonsen.

Se flere billeder under galleri 2011

.....................................................................Natsvømning 2010Fredag den 18-6 holdte Bording svømmeklub sit årlige natsvømning. Der var mødt 9 unge friske svømmere op, trods vejret ikke var med dem.

Aftenen startede med at alle fik svømmet mindst 1000 m. hvor man bla. kunne høre kommentarer som ” mine fingere er frosset fast ” og ” Jeg får krampe i mine ben ”
Der var på forhånd sat store mål hos flere af deltagerne, men efterhånden som kulden fik overtaget, blev de dog kraftigt reduceret.  
Da kl. var ca. 22.30 mente alle svømmerne at der måtte være svømmet nok. Derefter blev det mest til hygge med DVD, pizza, pølsehorn, kage, snoller, chips mm.

Lørdag morgen startede alle med en frisk dukkert. Det blev dog mest til leg på ”dyret” dog var der enkle som fik svømmet lidt baner.
Derefter var der morgenmad, mærke og diplom overrækkelse.

Trods vejret var stemningen god.

 

 

Frederikke Poulsen: svømmede 6.150 meter og fik mærket og diplom for det.

Cecilie Salomonsen: svømmede 6.150 meter og fik mærket og diplom for det.

Emma Engelbreth : svømmede 5.100 meter og fik mærket og diplom for det.

Sofie Maria Kempel: svømmede 4.000 meter mærket og fik diplom for 5.000 meter i alt.

Hannah Maagaard: svømmede 5.000 meter og fik mærket og diplom for det.

Sofie Engedahl: svømmede 3.000 meter og fik mærket og diplom for det.

Maja Salomonsen: svømmede 2.000 meter og fik mærket og diplom for det.

Emil Strømgaard: svømmede 1.500 meter og fik mærket og diplom for det.

Sacha Lausten: svømmede 1.000 meter mærket og fik diplom for 1.800 meter i alt.


I alt blev der svømmet 35.700 meterSe flere billeder under galleri 2010

.....................................................................Natsvømning 2009


Deltagerne ved dette års natsvømning i Bording Svømmeklub præsterede at svømme 61.950 meter i alt, det er ligeledes en ny klubrekord.

Fredag aften mødtes de ældste svømmere i Bording Svømmeklub på Bording Friluftsbad for at svømme langt.

Vores ældste svømmere, vil gerne svømme længere end, der er muligt for, ved 1½ times mærkesvømning et par gange om året. Derfor har vi så et tilbud til her med en årlig nat-svømning, hvor de har mulighed for at svømme de lange distancer.

De 18 svømmere, der havde tilmeldt sig, svømmede rigtig mange baner. Der blev svømmet til langt over midnat og svømmerne hoppede friske i bassinet igen lørdag morgen.

Det er helt fantastisk at se, hvordan børnene ofte har sat sig et mål inden de kommer – og så ender med at svømme meget længere end de selv havde troet var muligt.

Som minimum skal man svømme et 500 meter – 20 baner – inden der må leges. Det klarede alle også let, så det sættes nok op til næste år.

I løbet af aftenen kom mange af forældrene gående forbi for lige at se hvordan det gik. Ved sådan en lejlighed for vi også som trænere noget god snak med forældrene på bassinkanten. Det er ikke altid vi har lige meget tid til det i forbindelse med den daglige træning, så er det jo godt at muligheden byder sig ved sådanne lejligheder.

I løbet af aften hyggede vi os med de medbragte pølsehorn, pizzasnegle, skinkeboller og kager i store mængder, imens der blev set et par DVD film ind i mellem svømmeturene og leg på det store badedyr.

Specielt at bade, når det er mørkt og der er et par store lamper tændt giver en god pool stemning. For nogle var det målet at svømme fra fredag og ind i lørdag og for andre at prøve og svømme når det blev mørkt. Men for to af svømmerne var målet 10.000 meter. De to piger Emma Flinker og Frederikke Poulsen brugte hele aftenen på at svømme frem og tilbage i bassinet, det blev til hele 404 baner til hver, i alt 10.100 meter. De sidste 100 meter var for at slå klubrekorden, som ligeledes blev sat ved natvømning for nogle år siden af Nikolaj Riis der svømmede 10.050 meter.

Ved 2 tiden var det nogle trætte børn, der krøb i soveposerne. Allerede kl. 6.30 var svømmerne klar til at hoppe i bassinet igen. Sofie Engedahl, Sofie Marie og Hanna svømmede hver 1.000 meter inden morgenmaden. Kenneth Sand fra bestyrelsen kom med den friske morgenmad og der blev guffet.

Vi var fantastisk heldige med vejret, solskin både aften og morgen, ja selv natten var en dejlig lun sommernat.
 
Emma Flinker: svømmede 10.100 meter og fik mærket og diplom for det.
Frederikke Poulsen: svømmede 10.100 meter og fik mærket og diplom for det.
Cecilie Salomonsen : svømmede 5.000 meter og fik mærket og diplom for det.
Mathias Sand: svømmede 4.000 meter og fik mærket og diplom for det.
Louise Lauritsen: svømmede 3.000 meter og fik mærket og diplom for det.
Laura Flinker: svømmede 3.000 meter og fik mærket og diplom for det.
Ditte Strømgaard: svømmede 2.050 meter og fik mærket og diplom for det.
Anne Lambæk: svømmede 2.000 meter og fik mærket og diplom for det.
Lucas Haxholm: svømmede 1.500 meter og fik mærket og diplom for det.
Aske Poulsgaard: svømmede 1.000 meter og fik mærket og diplom for det.
Tobias Troelsen: svømmede 800 meter mærke og fik diplom for det.

Dernæst blev der svømmet ad flere omgange for de efterfølgende:
Sofie Maria Kempel: svømmede 3.000 meter mærket og fik diplom for 5.000 meter i alt.
Hannah Maagaard: svømmede 3.000 meter mærket og diplom for 4.000 meter i alt.
Caroline Sand: svømmede 1.200 meter mærket og fik diplom for 1.500 meter i alt.
Sofie Engedahl: svømmede 3.000 meter mærket og fik diplom for 4.000 meter i alt.
Josefine Poulsen: svømmede 1.000 meter mærket og fik diplom for 2.200 meter i alt.
Maja Salomonsen: svømmede 1.000 meter mærket og fik diplom for 1.150 meter i alt.
Magnus Engedahl: svømmede 1.000 meter mærket og fik diplom for 1.550 meter i alt.
I alt blev der svømmet 61.950 meterSe flere billeder under galleri 2009
.....................................................................


NATSVØMNING 2008
Årets nat-svømmere  i Bording Svømmeklub præsterede at svømme 22.650 meter i alt.

Fredag aften kl. 18 mødtes  ”de store” svømmere – ca. 10 – 13 årige – i Bording Svømmeklub på Bording Friluftsbad for at svømme langt.

Vi har nogle svømmere, der i den ”normale” distance/mærkesvømning på ca. 1½ time, ikke synes de har tid nok til at nå de store distancer, og dem har vi så et tilbud til her med en årlig nat-svømning.

De  10 svømmere, der havde tilmeldt sig, svømmede rigtig mange baner. Der blev svømmet fra kl. 18.30 – 00.30 og igen fra 7.30 – 8.30 lørdag morgen.

Det er en fornøjelse at se, hvordan børnene ofte  har besluttet sig for et antal meter inden de kommer – og så ender med at svømme meget længere end de selv havde troet de kunne.

Som minimum skal man svømme et 25 m mærke – en banelængde – inden der må leges. Det klarede alle også. Nogle gange ser vi, at beslutsomheden vokser og målene bliver ændret flere gange undervejs og det er jo fantastisk at være med til.

Hen på aftenen kom mange af forældrene gående forbi for lige at se hvordan det gik. Ved sådan en lejlighed for vi også som trænere noget  god snak med forældrene på bassinkanten. Det er ikke altid vi har lige meget tid til det i forbindelse med den daglige træning, så er det jo godt at muligheden byder sig ved sådanne lejligheder.

Efter midnat var det nogle trætte og veltilfreds børn, der krøb i soveposerne – hvor der blev spist pølsehorn,  pizzasnegle og kager i store mængder imens der blev set et par DVD film ind i mellem svømmeturene. Børnene synes bare det var rigtig hyggeligt, og det synes vi også.

Specielt at bade, når det er mørkt og der er et par store lamper tændt giver en god stemning. For nogle var det målet at svømme fra fredag og ind i lørdag og for andre at prøve og svømme når det blev mørkt. Fint under alle omstændigheder.

Trætte og søvnige blev vi vækket af Tobias’ vækkeur, der ringede kl.6. Han syntes åbenbart lige vi skulle have et tjek på, om alle var i soveposerne… Vi faldt dog meget hurtigt i søvn igen.

Kl. 7.20 blev vi vækket af Kenneth Sand der er bestyrelsesmedlem, som vi havde aftalt, skulle komme med morgenmad.  Vi var hurtigt ude af soveposerne og i badetøjet igen. Nogle skulle nå at svømme flere meter  og andre havde bare lyst til at  bade. Dejligt under alle omstændigheder.

Vi var jo heldige med vejret, solskin både aften og morgen, om end lidt blæsende. Men det kunne ikke afholde nogen fra bassinet.

Emma Flinker svømmede længst: 5.000 meter og fik mærke og diplom for det.
Frederikke Poulsen svømmede 4.000 meter og fik også mærke og diplom.

Dernæst blev der svømmet ad flere omgange for de efterfølgende:
Ditte Strømgaard: 1000 meter mærke og diplom for 3.000 meter i alt.
Louise Lauritsen: 1.000 meter mærke og diplom for 2000 meter i alt.
Hannah Maagaard: 100 meter mærke  og diplom for 1.000 meter i alt
Emma Engelbreth: 1.500 meter mærke og diplom for 1.800 meter i alt.
Tobias Troelsen: 1000 meter mærke og diplom.
Lucas Haxholm: 1.000 meter mærke og diplom for 1.150 meter i alt.
Cecilie Salomonsen: 2.000 meter mærke og diplom for 2.600 meter i alt.

Vi har prøvet det før for et par år siden og nu syntes vi, at vi skulle prøve det igen. Der kommer helt sikkert nat-svømning på programmet igen til næste sommer

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu